Volkorenpasta met bloemkool, doperwten, hazelnoten en kruiden
Deze volkorenpasta met geroosterde groenten, hazelnoten en verse kruid geeft een lekkere bite en een extra twist aan de maaltijd.
Vegetarisch - lactosevrij - kan veganistisch - kan glutenvrij
Bereidingstijd: 20 minuten bereiden, 40 minuten in de oven
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
- 1 bloemkool (ca. 800 g kleine roosjes)
- 6 el olijfolie
- versgemalen peper
- 300 g volkoren spaghetti
- 3 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 100 g diepvries doperwtjes, ontdooid
- 60 g hazelnoten, geroosterd
- 2 handjes verse basilicumblaadjes
- 60 g gemalen Parmezaan
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de bloemkoolroosjes in een braadslede of ovenschaal, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met matig zout en gemalen peper naar smaak. Plaats de roosjes in het midden van de oven en rooster in ca. 40 minuten gaar. Draai de groenten tussendoor een aantal keer om.
- Breng intussen in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook de volkoren spaghetti gaar in de tijd die staat aangegeven op de verpakking. Giet af als de spaghetti gaar is en spoel af onder lauw water.
- Snipper ondertussen de sjalotten en hak de knoflook fijn.
- Verhit in een braadpan de overige olie en fruit hierin sjalot snippers en gehakte knoflook op laag vuur. Voeg de doperwtjes toe en warm mee.
- Voeg de volkorenpasta en geroosterde bloemkoolroosjes toe en hussel goed door elkaar.
- Hak de hazelnoten en basilicumblaadjes grof en garneer hiermee het gerecht.
- Serveer met gemalen Parmezaan naar smaak.
Recept aanpassen?
- Glutenvrij: gebruik glutenvrije pasta.
- Veganistisch: serveer zonder Parmezaan of vervang door plantaardige kaas of edelgistvlokken.
- Lactosevrij: Parmezaanse kaas is een kaassoort die weinig lactose bevat en vaak wel goed wordt verdragen bij een lactose-intolerantie.
Vezels
Dit gerecht telt 12,5 gram vezels per portie. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.