Vezelrijke vegaburger

Wie houdt er niet van zijn tanden in een lekker broodje hamburger te zetten? Een écht gezonde keuze is het niet. Wij hebben een vezelrijke vegetarische variant waar je met een gerust hart van kunt genieten. Die bovendien lekker is.

Vegetarisch - kan glutenvrij - kan lactosevrij

Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 bosui
  • 1/3 rode paprika
  • 200 g kikkererwten
  • 75 g maïs
  • ½  tl komijnpoeder
  • ½  tl kerriepoeder
  • peper
  • 25 g paneermeel
  • 1 klein ei
  • olijfolie
  • 1 tomaat
  • 2 volkoren bolletjes
  • 2 el tzatziki
  • een handje babyspinazie

Bereiding

  1. Snijd de bosui fijn en de paprika in kleine blokjes.
  2. Laat de kikkererwten en het maïs uitlekken en voeg toe in een blender. Mix tot een dikke puree.
  3. Schep dit mengsel over in een kom. Meng hier de bosui, de rode paprika, komijnpoeder, kerriepoeder, 25 gram paneermeel, het ei en peper doorheen.
  4. Laat dit even staan (maximaal 10 minuten). Kneed van het mengsel vervolgens twee burgers met de hand.
  5. Strooi het resterende paneermeel op een bord en druk de burgers aan beide kanten in het paneermeel.
  6. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de burgers 5 minuten op middelhoog vuur. Keer halverwege.
  7. Snijd ondertussen de tomaat in plakjes.
  8. Snijd twee volkoren bolletjes open en leg de burger hierop. Besmeer met 1 el tzatziki per burger en top af met wat plakjes tomaat en wat blaadjes babyspinazie.

Recept aanpassen?

  • Glutenvrij: gebruik glutenvrije bolletjes en glutenvrije paneermeel.
  • Lactosevrij: maak zelf tzatziki met lactosevrije yoghurt.

Vezels

Dit gerecht telt 14,4 gram vezels per portie. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer

Alles over vezels

Download gratis de vezelgids

download hier
✓ Al ruim 35.000 keer gedownload!