Vezelrijke havermoutmuffin

Wist je dat een gewone appelmuffin - kant-en-klaar uit de supermarkt - slechts 0,4 gram vezels bevat? Als je bedenkt dat je per dag zo'n 30 tot 40 gram vezels hebt, tikt dat dus niet echt aan. Door de muffins zelf te maken, met havermout, rozijnen, appel en wat chiazaad, kom je al gauw op 3,6 gram vezels. Handig ook om in te vriezen, voor als je doordeweeks wat minder tijd hebt.

Vegetarisch - kan glutenvrij* - kan lactosevrij

Bereidingstijd: 10 minuten bereiden, 25 minuten oven
Aantal: voor 6 muffins

Ingrediënten

  • 150 g havermout
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 30 g rozijnen
  • 2 appels
  • 1 el chiazaad

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de appels in kleine stukjes. Snijd de banaan in kleine stukjes of pureer het. Pureren maakt de muffins nog smeuïger.
  3. Voeg alle ingrediënten toe in een grote beslagkom en meng het door elkaar.
  4. Verdeel het beslag over 6 grote muffin vormpjes, of over meerdere kleinere muffinvormpjes.
  5. Bak de muffins in 25 minuten tot ze goudbruin zijn.
  6. Even laten afkoelen, en eet smakelijk!

Recept aanpassen?

  • Glutenvrij*: haver bevat van nature geen gluten, maar kunnen altijd sporen bevatten. Controleer altijd op het etiket of het product glutenvrij is. Bakpoeder in het algemeen glutenvrij, maar controleer ook hier altijd het etiket.
  • Lactosevrij: Gebruik lactosevrije melk.

Vezels

Deze muffin telt al gauw 3,6 gram vezels! Per dag heeft een volwassene 30-40 gram vezels nodig. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer

Alles over vezels

Download gratis de vezelgids

download hier
✓ Al ruim 35.000 keer gedownload!