Sandwich met frisse groenten
Hartstikke gezond en lekker: groenten op brood. Laat deze smaakcombinatie van frisse peultjes, tuinerwtjes en romige kaas je verrassen.
Vegetarisch - kan glutenvrij - kan lactosevrij - kan veganistisch
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Aantal personen: 4 personen
Benodigdheden
- Grill
Ingrediënten
- 250 g verse tuinerwtjes
- 250 g peultjes
- 100 g postelein
- 8 sneetjes (volkoren) brood
- 30 g halvarine
- 60 g mei kaas, jonge geitenkaas of plantaardige roomkaas
- 3-4 el olijfolie
- peper uit de molen
Bereiding
- Stoom de erwten en peultjes in een vergiet boven een pan met kokend water ca. 10 minuten. Was de postelein en laat goed uitlekken. Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met halvarine.
- Verhit de grill. Beleg 4 sneetjes brood met de kaas, erwtjes en de helft van de peultjes. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met versgemalen peper. Bedek met de overige sneetjes brood en zorg ervoor dat de kant met halvarine aan de buitenkant zit.
- Verdeel de overige peultjes op de sandwich en leg het geheel tussen de grill. Grill de sandwiches ca. 3 minuten, snijd diagonaal doormidden en garneer met postelein.
Recept aanpassen?
- Glutenvrij: gebruik glutenvrij brood.
- Lactosevrij: gebruik plantaardige roomkaas.
- Veganistisch: gebruik plantaardige roomkaas.
Vezels
Dit gerecht telt 9,6 gram vezels per sandwich. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.