De Sinterklaas klassieker, maar dan glutenvrij
Helaas kunnen mensen met coeliakie niet van pepernoten genieten. Zij worden ziek van de gluten die erin zitten. Daarom delen we een recept voor glutenvrije pepernoten! Dit recept is iets minder ongezond dan de pepernoten uit de supermarkt, maar het blijft een lekkernij. Dus: snoep met mate.
Glutenvrij - vegetarisch - kan lactosevrij
Bereidingstijd: 15 minuten bereiden, 15-20 minuten oventijd
Aantal: voor ongeveer 50 pepernoten
Ingrediënten
- 200 g amandelmeel
- 50 g (plantaardige) ongezouten boter
- 70 ml (plantaardige) halfvolle melk
- 1 tl vanille extract
- 2 tl speculaaskruiden
- 2 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- Voeg eventueel naar smaak ook dadels toe
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Meng alle ingrediënten in een kom.
- Kneed het deeg tot een stevige deegbal. Is je deeg wat te droog? Voeg dan nog wat melk toe. Is het te nat? Voeg dan nog wat meel toe.
- Kneed van het deeg kleine balletjes.
- Verdeel de balletjes over de bakplaat met bakpapier en druk ze plat.
- Bak de pepernoten 15 - 20 minuten in de oven.
- Laat ze na het bakken goed afkoelen. Geniet ervan!
Recept aanpassen?
- Lactosevrij: gebruik plantaardige roomboter en plantaardige melk.
Vezels
Dit recept bevat in totaal 20 gram vezels en zo’n 4 gram vezels per 10 pepernoten. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.