Geroosterde groenten met frisse kruidendip

Een kleurenfeestje op je bord! Deze warme en geroosterde groenten zijn een fijne combinatie met de frisse kruidendip. Een gezonde, lekkere maaltijd boordevol vezels.

Glutenvrij - veganistisch - kan veganistisch - kan lactosevrij

Bereidingstijd: ca. 15 minuten bereidingstijd + 30-40 minuten baktijd
Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 sjalotten
  • 2 rauwe bietjes
  • 2 wortels
  • flink stuk pompoen
  • 4 voorgekookte niet al te grote aardappels, in gelijke stukken
  • 2 tenen knoflook, met schil
  • 3 takjes tijm
  • 40 ml olijfolie
  • 150 ml Griekse (plantaardige) yoghurt
  • 3 el verse kruiden (o.a. peterselie, dille en munt)
  • peper
  • handje rucola
  • 50 g zachte (plantaardige) geitenkaas
Gegrilde-groente-klein-smal

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de sjalotten en halveer ze. Schil de rauwe bietjes en snijd in grove stukken. Schil of rasp de wortels en snijd in gelijke stukken. Schil het stuk pompoen en snijd in gelijke stukken.
  2. Doe de groenten, aardappelen, knoflooktenen met schil en takjes tijm in een braadslede en besprenkel met olijfolie. Plaats ca. 30-40 minuten in de oven.
  3. Neem uit de oven en verwijder de takjes tijm en knoflooktenen en bestrooi met zout en peper.
  4. Maak intussen de yoghurtsaus. Hak de kruiden fijn. Voeg de fijngehakte kruiden en de inhoud van de gepofte knoflooktenen bij de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de saus bij de geroosterde groenten en garneer met blaadjes rucola en verkruimelde geitenkaas. Lekker met een saucijsje of gemarineerde en gegrilde schouderkarbonade.

Tip: Roosteren is een mooie variatie op groente bereiden. Doordat het niet in water wordt gekookt, blijven alle wateroplosbare vitamines zoals vitamine C in de groente.

Recept aanpassen?

  • Veganistisch: vervang de Griekse yoghurt en geitenkaas door de plantaardige variant.
  • Lactosevrij: kies voor de lactosevrije yoghurt en geitenkaas.

Vezels

Per portie ze je maar liefst 5,1 gram vezels op de teller! Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer

Alles over vezels

Download gratis de vezelgids

download hier
✓ Al ruim 35.000 keer gedownload!