De healthy 'guilty pleasure': blueberry muffins!
Volle, zoete muffins met witte chocolade en frambozen. Niet echt verantwoord, maar wel lekker. Wij maakten er een gezondere variant van. Het resultaat: deze havermoutmuffins met bosbessen.
Glutenvrij* - vegetarisch - kan lactosevrij
Bereidingstijd: 20 minuten bereiden, 30 minuten oventijd
Aantal: voor 12 muffins
Ingrediënten
- 1 grote banaan
- 2 eieren
- 150 ml (plantaardige) yoghurt
- 1 flinke tl bakpoeder
- 150 g havermout
- 100 g bosbessen (liefst diepvries)
- 1 flinke tl kaneel
- snufje zout
- handje pecannoten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een muffin-blik voor 12 stuks in met boter, of liever: leg siliconen muffin-vormpjes in de bakvorm.
- Neem twee kommen. In de ene kom mix je de ‘droge’ ingrediënten door elkaar: bakpoeder, havermout, kaneel en het snufje zout.
- Meng vervolgens in de andere kom de ‘natte’ ingrediënten: prak de banaan fijn, voeg de eieren, yoghurt en bosbessen toe. Roer dit door elkaar tot een gladde massa ontstaat.
- Voeg vervolgens het havermoutmengsel toe aan de kom met de ‘vochtige’ ingrediënten. Laat dit heel even staan, zodat de havermout wat vocht kan opnemen en het geheel iets dikker wordt.
- Verdeel het mengsel over de 12 muffin vormpjes (tip: gebruik hiervoor een ijslepel). Leg bovenop wat pecannoten.
- Bak de muffins in 30 minuten op 180°C tot ze gaar en mooi goudbruin zijn. Laat ze na het bakken even afkoelen, genieten maar!
Recept aanpassen?
- Glutenvrij*: haver bevat van nature geen gluten, maar kunnen altijd sporen bevatten. Controleer altijd op het etiket of het product glutenvrij is.
- Lactosevrij: gebruik plantaardig yoghurt.
Vezels
Eén muffin bevat 1,5 gram vezels. Per dag heeft een volwassene 30-40 gram vezels nodig. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.