De healthy 'guilty pleasure': blueberry muffins!

Volle, zoete muffins met witte chocolade en frambozen. Niet echt verantwoord, maar wel lekker. Wij maakten er een gezondere variant van. Het resultaat: deze havermoutmuffins met bosbessen.

Glutenvrij* - vegetarisch - kan lactosevrij

Bereidingstijd: 20 minuten bereiden, 30 minuten oventijd
Aantal: voor 12 muffins

Ingrediënten

  • 1 grote banaan
  • 2 eieren
  • 150 ml (plantaardige) yoghurt
  • 1 flinke tl bakpoeder
  • 150 g havermout
  • 100 g bosbessen (liefst diepvries)
  • 1 flinke tl kaneel
  • snufje zout
  • handje pecannoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet een muffin-blik voor 12 stuks in met boter, of liever: leg siliconen muffin-vormpjes in de bakvorm.
  3. Neem twee kommen. In de ene kom mix je de ‘droge’ ingrediënten door elkaar: bakpoeder, havermout, kaneel en het snufje zout.
  4. Meng vervolgens in de andere kom de ‘natte’ ingrediënten: prak de banaan fijn, voeg de eieren, yoghurt en bosbessen toe. Roer dit door elkaar tot een gladde massa ontstaat.
  5. Voeg vervolgens het havermoutmengsel toe aan de kom met de ‘vochtige’ ingrediënten. Laat dit heel even staan, zodat de havermout wat vocht kan opnemen en het geheel iets dikker wordt.
  6. Verdeel het mengsel over de 12 muffin vormpjes (tip: gebruik hiervoor een ijslepel). Leg bovenop wat pecannoten.
  7. Bak de muffins in 30 minuten op 180°C tot ze gaar en mooi goudbruin zijn. Laat ze na het bakken even afkoelen, genieten maar!

Recept aanpassen?

  • Glutenvrij*: haver bevat van nature geen gluten, maar kunnen altijd sporen bevatten. Controleer altijd op het etiket of het product glutenvrij is.
  • Lactosevrij: gebruik plantaardig yoghurt.

Vezels

Eén muffin bevat 1,5 gram vezels. Per dag heeft een volwassene 30-40 gram vezels nodig. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer

Alles over vezels

Download gratis de vezelgids

download hier
✓ Al ruim 35.000 keer gedownload!