Asperge pistachenoten soep

Groene asperges; we zijn er dol op. Wist je dat je ze heerlijk kunt verwerken in deze vezelrijke soep met pistachenoten? Je maakt 'm zo:

Kan glutenvrij - kan vegetarisch - kan lactosevrij - kan veganistisch

Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Aantal personen: 4 personen

Benodigdheden

  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 100 g kruimige aardappelen 
  • 500 g groene asperges 
  • 1 dunne prei 
  • 2 knoflookteentjes 
  • 2 el olie 
  • 750 ml groentebouillon met minder zout 
  • 100 g pistachenoten, ongezouten 
  • 2 handjes waterkers 
  • 150 ml (plantaardige) kookroom light 
  • peper uit de molen 
  • 150 g gerookte zalm 
asperge pistachenotensoep

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Was de asperges, snijd een stukje van de onderkant en snijd de rest in kleine stukjes.
  2. Was de prei en snijd in ringen. Pel en snipper de knoflook.
  3. Verhit olie in een soeppan en fruit de knoflook en prei 2 tot 3 minuten. Giet de bouillon erbij en kook ca. 5 minuten.
  4. Voeg de asperges en pistachenootjes toe en kook nog ca. 5 minuten. Houd een paar pistachenootjes over voor de garnering. Verwijder de dikke stelen van de waterkers en houd een klein beetje apart voor de garnering. Voeg de rest samen met 100 ml kookroom bij de soep en pureer met een staafmixer.
  5. Voeg eventueel nog wat bouillon toe of laat juist nog iets inkoken, afhankelijk van de gewenste dikte. Breng op smaak met peper.
  6. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes.
  7. Verdeel de soep over de kommen, garneer met de overgebleven kookroom, gerookte zalm, achtergehouden waterkers en pistachenootjes.

Recept aanpassen?

  • Glutenvrij: gebruik glutenvrije bouillon.
  • Vegetarisch: laat de gerookte zalm weg of gebruik plantaardige zalm.
  • Lactosevrij: gebruik plantaardige kookroom.
  • Veganistisch: laat de gerookte zalm weg of kies voor plantaardige zalm en gebruik plantaardige kookroom.

Vezels

Deze soep telt 7 gram vezels per portie. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer

Alles over vezels

Download gratis de vezelgids

download hier
✓ Al ruim 35.000 keer gedownload!