Staatsloterij en MLDS werken samen voor meer onderzoek

17 oktober 2024

Bij Staatsloterij maak je elke trekking kans op een mooie geldprijs. Ook steunen zij 18 goede doelen, waaronder de Maag Lever Darm Stichting. Zo maken we samen meer onderzoek naar maag- lever- darmziekten mogelijk.

Meer onderzoek

Van levensbedreigend tot levenslang, een op de vier Nederlanders leeft met een ziekte hun maag, darmen, lever, galblaas of alvleesklier. De Maag Lever Darm Stichting is er voor hen en werkt aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten. En aan het voorgoed voorkomen en genezen van deze ziekten in Nederland. Dat doen we samen met artsen, onderzoekers, wetenschappers, patiënten en hun naasten, donateurs en vrijwilligers.

Daar is geld voor nodig. Wij ontvangen geen subsidie van de overheid, we zijn volledig afhankelijk van donateurs en steun van partners zoals Staatsloterij. Dankzij hun bijdrage kunnen wij belangrijke onderzoeken financieren die levens veranderen.

Over Staatsloterij

Staatsloterij is opgericht in 1726 en is daarmee de oudste loterij van Nederland. Jaarlijks zijn er 16 trekkingen; 12 reguliere trekkingen (elke 10e van de maand), de Koningsdagtrekking, de 1 juli-trekking, de 1 oktober-trekking en de Oudejaarstrekking.

Staatsloterij is een spel van Nederlandse Loterij, de grootste aanbieder van kansspelen in Nederland. In 2023 heeft Nederlandse Loterij 5,7 miljard euro aan prijzengeld uitgekeerd aan haar spelers (inclusief kansspelbelasting). Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele opbrengst aan de Nederlandse sport via NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2023 ging het om een bedrag van 196,1 miljoen euro.

Over de actie

Wil je ook bijdragen? De Maag Lever Darm Stichting en Staatsloterij hebben nu een leuke actie voor jullie: word abonnee van Staatsloterij, speel mee en daarmee steun je ook de Maag Lever Darm Stichting!

Kies nú voor automatisch meespelen dan:

  • Doneert Staatsloterij € 20 aan de Maag Lever Darm Stichting
  • Krijg je een gratis Staatslot t.w.v. €17,50 cadeau

Ga naar de actiepagina om mee te spelen.

Deze actie loopt tot en met 8 november 2024. Een abonnement is elk moment eenvoudig telefonisch of online opzegbaar.

Speel bewust 18+
Staatsloterij.nl
Voor het organiseren van de Staatsloterij is vergunning verleend door de Kansspelautoriteit.

Ander nieuws

Aanbieding waterpetitie: Gezond water is randvoorwaarde voor welzijn en welvaart maar maatregelen blijven uit

Het kabinet-Schoof verzuimt om maatregelen voor schoon en voldoende water op te nemen in het regeerprogramma. Daarom overhandigt de Maatschappelijk Watercoalitie* op 24 september het Watermanifest als petitie aan de Tweede Kamer.

24 september 2024

Uniek onderzoek combineert gezonder eetgedrag met citizen science voor sterker darmmicrobioom

Een nieuwe studie onderzoekt de gezondheidseffecten van een verhoogde inname van vezelrijke voeding en gefermenteerde producten op de darmmicrobiota. Het onderzoek maakt gebruik van citizen science.

23 september 2024

Collecte 2024: de voorlopige eindstand is bekend

De collecte van 2024 van de Maag Lever Darm Stichting is bijna helemaal afgerond. Directeur Mariël Croon vertelt je graag persoonlijk over het resultaat.

18 september 2024

Doneer aan de Maag Lever Darm Stichting

Al 0 donateurs steunden vandaag een gezonde spijsvertering voor iedereen.

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer

Word abonnee bij Staatsloterij en steun MLDS.

Kies nú voor automatisch meespelen dan:
• Krijg je een gratis Staatslot t.w.v. €17,50 cadeau
• Doneert Staatsloterij €20 aan de Maag Lever Darm Stichting
ja, ik word abonnee