Collecte 2024: de voorlopige eindstand is bekend

18 september 2024

De collecte van 2024 van de Maag Lever Darm Stichting is bijna helemaal afgerond. We hebben een ontzettend mooi bedrag opgehaald, waar we samen met alle collectevrijwilligers hard voor gewerkt hebben. Daar zijn we enorm dankbaar voor. Directeur Mariël Croon vertelt je graag persoonlijk over het resultaat. Ben je benieuwd?

Accepteer cookies om de video te kunnen bekijken

Dit jaar hebben we met de collecte € 535.000,- opgehaald, fantastisch! Er hebben ruim 4.000 collectanten gecollecteerd voor de Maag Lever Darm Stichting. Van het totale bedrag is er € 80.000,- via de QR-codes opgehaald. Ook hebben wel 2.413 mensen een online collectebus aangemaakt. Hiermee hebben ze samen € 66.000,- opgehaald. We zijn iedereen ontzettend dankbaar. Want er is nog steeds veel geld nodig voor verschillende soorten onderzoeken. Zo werken we aan een betere kwaliteit van leven voor MDL-patiënten. En aan het voorgoed voorkomen en genezen van deze ziekten in Nederland.

De komende maanden vinden er nog enkele Goede Doelen Weken plaats. Met de opbrengsten van deze weken komen we uiteindelijk tot de definitieve eindstand.

Waar wordt het geld aan besteed?

Het gezicht van onze collecte dit jaar was Michelle, een jonge vrouw met darmkanker. Naast het onderzoek naar jonge mensen met darmkanker financieren we nog veel meer onderzoeken. Zo hebben we onderzoeken gefinancierd met betrekking tot het bevolkingsonderzoek darmkanker. En een training voor chirurgen zodat patiënten overal de best mogelijk alvleesklierkanker operatie krijgen. Ook hebben we eenvoudige testen mogelijk gemaakt waardoor bij PDS en IBD een coloscopie niet altijd meer nodig is.

Wil je weten welke onderzoeken wij nog meer mogelijk maken?

Lees hier meer over alle gefinancierde onderzoeken

Save the date

Wil jij ons volgend jaar ook helpen? Zet onze collecteweek alvast in je agenda! Volgend jaar collecteren we van 16 tot en met 21 juni. Loop je ook mee? Meld je hier aan via onze website of stuur een mailtje naar collecte@mlds.nl.

Dankjewel voor je bijdrage aan onze droom: Een gezonde spijsvertering voor iedereen!

Ander nieuws

Aanbieding waterpetitie: Gezond water is randvoorwaarde voor welzijn en welvaart maar maatregelen blijven uit

Het kabinet-Schoof verzuimt om maatregelen voor schoon en voldoende water op te nemen in het regeerprogramma. Daarom overhandigt de Maatschappelijk Watercoalitie* op 24 september het Watermanifest als petitie aan de Tweede Kamer.

24 september 2024

Uniek onderzoek combineert gezonder eetgedrag met citizen science voor sterker darmmicrobioom

Een nieuwe studie onderzoekt de gezondheidseffecten van een verhoogde inname van vezelrijke voeding en gefermenteerde producten op de darmmicrobiota. Het onderzoek maakt gebruik van citizen science.

23 september 2024

Overweldigende belangstelling voor petitie verlaging leeftijd bevolkingsonderzoek darmkanker

De petitie voor verlaging van de leeftijd van het bevolkingsonderzoek naar darmkanker is in nog geen week al bijna 25.000 keer ondertekend. De petitie van de Maag Lever Darm Stichting is opgezet om de leeftijd voor het bevolkingsonderzoek naar 50 jaar te verlagen.

17 september 2024

Doneer aan de Maag Lever Darm Stichting

Al 0 donateurs steunden vandaag een gezonde spijsvertering voor iedereen.

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer