Buik Klassieker haalt indrukwekkende €58.850 op voor onderzoek naar spijsverteringsziekten

16 september 2024

Afgelopen zaterdag 14 september was een bijzondere dag tijdens de Buik Klassieker, waar 203 deelnemers samenkwamen voor een sportieve uitdaging en een belangrijk doel.

Met veel enthousiasme en doorzettingsvermogen hebben de deelnemers een indrukwekkend bedrag van €58.850 euro opgehaald voor onderzoek naar spijsverteringsziekten, waaronder darmkanker, de ziekte van Crohn, PDS en coeliakie.

Het was een dag om nooit te vergeten. In de prachtige omgeving van Hilversum hebben deelnemers zich met toewijding ingezet door te fietsen en wandelen. Iedere deelnemer zette zich op hun eigen manier in, als blijk van steun en om meer aandacht te vragen voor spijsverteringsziekten.

Of het nu voor zichzelf of voor anderen was, hun inzet maakte de dag extra bijzonder. Zoals een van de deelnemers zei: ‘Met hart en ziel zet ik me in voor dit event, in de hoop dat ik me in de toekomst geen patiënt meer hoef te voelen. Onderzoek is daarbij essentieel, en om dat mogelijk te maken is elke bijdrage van groot belang’.

Accepteer cookies om de video te kunnen bekijken

Aftermovie Buik Klassieker 2024

Ander nieuws

Aanbieding waterpetitie: Gezond water is randvoorwaarde voor welzijn en welvaart maar maatregelen blijven uit

Het kabinet-Schoof verzuimt om maatregelen voor schoon en voldoende water op te nemen in het regeerprogramma. Daarom overhandigt de Maatschappelijk Watercoalitie* op 24 september het Watermanifest als petitie aan de Tweede Kamer.

24 september 2024

Uniek onderzoek combineert gezonder eetgedrag met citizen science voor sterker darmmicrobioom

Een nieuwe studie onderzoekt de gezondheidseffecten van een verhoogde inname van vezelrijke voeding en gefermenteerde producten op de darmmicrobiota. Het onderzoek maakt gebruik van citizen science.

23 september 2024

Collecte 2024: de voorlopige eindstand is bekend

De collecte van 2024 van de Maag Lever Darm Stichting is bijna helemaal afgerond. Directeur Mariël Croon vertelt je graag persoonlijk over het resultaat.

18 september 2024

Doneer aan de Maag Lever Darm Stichting

Al 0 donateurs steunden vandaag een gezonde spijsvertering voor iedereen.

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer