Eet jij al elke week peulvruchten? Met deze tips gaat het je lukken:
-
Voeg peulvruchten toe aan gerechten
Peulvruchten als bonen, linzen en erwten kunnen heel goed toegevoegd worden aan soepen en stoofschotels. Ze voegen niet alleen smaak en textuur toe, maar ook extra vezels!
-
Maak zelf hummus
Kikkererwten zijn de basis van hummus. Je kan het gebruiken als dip bij verse groenten of voor op de boterham. Vind hier het recept voor zelfgemaakt hummus.
-
Eet tahoe en tempé
Ook de sojaboon is een peulvrucht. Hiervan wordt tahoe en tempé gemaakt. In de Aziatische keuken worden deze volwaardige vleesvervangers veel gebruikt. Lekker in roerbakgerechten!
-
Maak bonen en linzensalades
Maak kleurrijke salades met bonen, linzen of kikkererwten. Voeg groente, noten, kruiden en een dressing toe voor een extra vezelrijke salade.
-
Vervang vlees met peulvruchten
Wist je dat peulvruchten een goede vleesvervanger is? Vervang vlees in gerechten zoals chili, curry’s of taco’s met bonen of linzen. Of maak zelf een burger van kikkererwten.